Polu Poke London

Designed to mirror that of a simple street food pop-up, Polu Poke find new permanent location for their first restaurant.

Company Name: Brown Studio

How were you commissioned?:
By recommendation.

What was the brief from the client and how much were they involved?:    
Celia Farrar the founder of the brand wanted to create the first permanent location for her brand - Polu Poke. Previously she had undertaken a series of pop ups & street food locations to promote the brand. She worked closely with the designers Brown Studio & her graphic designer in every aspect of the design to ensure it matched the aspirations of the brand.

How did the brief affect the materials and design choices?:    
The overall look & feel is one of simple pop-up architecture in fresh & bright colours emblematic of the brand philosophy.

How did your previous experience help you with this project?:    
We've undertaken a number of low cost restaurant fit outs and this together with an understanding of brand elements helped alot.

Can you explain the layout of the project:    
The restaurant is separated very simply between the main kitchen and servery and a dining area with the views into the kitchen being of prime importance.

What problems or challenges did you face?:    
Cost constraints.

What do you feel were the most unusual design elements of the project?:    
We used very simple materials - plywood, softwood with existing exposed surfaces retained and decorated we used simple colour blocking in some areas so for example the walls, concrete floor and ceilings were colour blocked to the brand colours, i.e. bold colours reflecting the bold flavours of the food.

How do you think this project is pushing design forward? What makes it special?:    
Its the very simple execution of the brand philosophy that we think makes this design work..simple colour blocking and lack of unnecessary detail.

Suppliers:
Gary Bluff Projects - Main Contractor Intracat
Kitchen Supplier - Spectrum Signs





Working on something exciting? Submit your project to Design Curial.

Submit project to DesignCurial



Compelo Ltd Registered Office: John Carpenter House, John Carpenter Street, EC4Y 0AN, England. No: 06339167.Copyright 2018 Compelo. All rights reserved.