Setting the benchmark: the luxurious interiors of The Morgan penthouse


Singapore based designer Robert Cheng has designed the lavish interiors for the penthouse in The Morgan, a luxury residential tower in Hong Kong’s Mid-levels.


One of the most sought-after addresses in Hong Kong, 31 Conduit Road is home to the award-winning luxury residence, The Morgan. The residential tower was designed by New York based architectural practice, Robert A. M Stern Architects – and most recently, The Morgan’s developers have collaborated with acclaimed designer Robert Cheng to create interiors for the property’s penthouse.

Based in Singapore, Cheng is the founder of Brewin Design Office; before setting up his own studio in 2012, Cheng worked with both Tsao & McKown Architects, and iconic architect Jean Nouvel. Now one of Asia’s most well-known creative designers, Cheng’s cross-disciplinary work is grounded in an explorative use of materials, and refining details. “We’ve created a penthouse that is different from any out there; one specifically designed for a sophisticated owner who collects and treasures beautiful things”, Cheng says, discussing his work in The Morgan penthouse.

““The elegant living and dining room, and extensive terrace facing the beautiful green expanse of Victoria Peak, are the perfect stage for both large-scale and intimate entertaining,” Cheng continues. “It’s such a luxury to own a whole floor in this amazing building, so I was determined to create a beautiful and comfortable private home, and an exclusive showcase that combines intimacy and soul with a public expression on a special scale.”

The Morgan penthouse is situated on the 30th floor of the residential tower; it features five bedrooms, a spacious outdoor area, and overlooks Hong Kong’s magnificent Victoria Peak. The developers of The Morgan, Phoenix Property Investors, suggest that the penthouse is “the ideal home for a sophisticated homeowner” – and the penthouse surely sets the benchmark for contemporary luxury living in Hong Kong.

The penthouse is equipped with smart card access, dual entrances, and state-of-the-art technology through its home automation system. This system allows residents to conveniently control the lights throughout the interior, as well as their blinds and other home appliances. Cheng also ensured that the layout of the penthouse was flexible enough to be transformed and changed depending on the space’s use – whether that is for entertainment, hosting events, or business meetings.

Residents arrive at the penthouse by using their exclusive smart card; stepping out of the lift, they are greeted by a sophisticated lift lobby and the entrance to the penthouse, which Cheng has designed to contrast other spaces in the building. The gallery-inspired entrance into the residence connects the indoor and outdoor living areas, showcasing a set of artworks and furniture, as well as a bonsai tree that mirrors the lush views outside of Victoria Peak.

Inside the property, the living room, dining room and ‘family’ room each feature their own terrace; silvers and blues have been used to contrast the dark furniture and natural timber elements. In the dining and living room, bespoke Calico wallpaper in turquoise and metallic line the walls, sectioned by a timber frame. This timber frame wraps around the living area – crafted in white oak, it accentuates the column-free room and creates a contemporary look. The fins of the frame are also remote-controlled, offering residents a range of mood settings for different occasions.

Meanwhile, each of the five bedrooms has been created with a different theme. As the Master Suite features high ceilings, Cheng has framed the bed with a custom, white-oak centre piece to create a sense of intimacy and warmth. There is a large, walk-in closet and spacious en-suite connected to the Master Suite; the bathroom countertops – Black Marqunia from Spain – and freestanding Kohler bathtub create an extra sense of extravagance for the penthouse’s residence. Also featuring an en-suite and walk-in closet, the Guest Suite can be accessed via a private entrance from the lift lobby, and boasts unobstructed views of Victoria Peak.

The other three bedrooms offer residents an original twist on a contemporary design theme. Firstly, the Tatami Suite includes a tea corner by the room’s floor-to-ceiling windows which face Victoria Peak; the suite was inspired by Japanese aesthetic. Cheng has clad the Study Room in suede, and added a fitted daybed to the space to give residents the chance to read and relax. Finally, the Terrace Suite enjoys direct access to the penthouse’s expansive terrace, as well as harbour views.

Within the penthouse kitchen, Cheng has guaranteed that the space can fulfil every kind of entertaining need; from banquets to cocktail parties, the fully equipped Gaggenau kitchen includes a range of cooktops and ovens for creating all kinds of cuisine. The kitchen also features a wine cellar, a Sub-Zero fridge, and a large marble-topped island to ensure there is plenty of counter space.  

Finally, the penthouse’s expansive private terrace faces the extraordinary Victoria Peak, and has been designed to establish a unique relationship with the landscape it looks over. The terrace was created to act as both an outdoor living and dining area, and Cheng has designed it to mirror the larger interior living and dining rooms. The terrace features its own 10-seater dining area and a self-sustaining ‘green wall’ that reflects the natural environment around it, allowing residents to experience the landscape in private.

All images: Lit Ma Common Studio Limited





Working on something exciting? Submit your project to Design Curial.

Submit project to DesignCurial