Announcing the FX Awards 2019 Winners!

Workspace Environment Large (over 40,000 sq ft)

Winner Fitzco / Momentum / Weber Shandwick by Gensler

Workspace Environment Large (over 40,000 sq ft)  Winner : Fitzco / Momentum / Weber Shandwick by Gensler

 

Sponsored by Future Designs

In Atlanta’s Stockyards district, which harmonises industrial heritage and creative-class leanings, a revamped former slaughterhouse is now a multifaceted workplace for three advertising agencies – Fitzco, Momentum and Weber Shandwick – who have come together in one unique space.

Two separate buildings have been combined, and the joining of the buildings’ fabrics informed the concept’s themes of duality and liminality. The idea was to design the spaces ‘in-between’, stitching together the old and the new. It’s an experience that embraces the embedded character of the site, while three different agencies converge under one roof.

The charming industrial atmosphere is thanks to the use of existing materials and features. The ceiling’s exposed timber beams, building-length skylight, and much of the brickwork are restored to honour the site’s history. This contrasts with modern furnishings and finishes, while some of the building’s salvaged timber has been repurposed into furniture.

Open workspace, ‘crit space’, and spaces to unplug are all in close proximity to support the creative process in a truly multimodal experience. However, the former slaughterhouse is designed for more than just work: in the spirit of ‘southern hospitality’, the welcoming third-floor lounge builds on the theme of duality by both hosting client events and serving as an alternative workspace. The whimsical nostalgia is always present; this floor includes a bank vault converted into a unique meeting room.

The adaptive reuse of this 75-year-old building is a transformation of space, materials, work styles and relationships, which makes the entire workplace a destination.

The judges said...
‘Very successful in uncovering the natural features and structure of the existing building and embracing its beauty. Amazing!’

Finalists & Judges’ Comments

WWP Campus at 3 World Trade Center by HOK
‘Creative bold design’

iCourt Office by Ideal Design
‘Wonderful transformation; simple, effective touches include a spiral staircase’

ITV Campus by MCM
‘A cohesive design for a unique workspace’

LABS House by Moxon Architects
‘Striking design and practical layout’

Warner Music Group HQ by Rockwell Group
‘A great use of space to encourage collaboration. You can see how the central space can be used for events and office presentations’

The Frames by Squire & Partners
‘Design creatively incorporates the traditional warehouse feel into a contemporary office building’

x+why workplace by Squire & Partners
‘A cohesive design with a great use of colour and materials’

McDonald’s HQ by Studio O+A
‘The use of timber offset with natural tones delivers a timeless scheme’

Tintagel House by Universal Design Studio
‘Strong material identity with a unique and innovative aesthetic’

Return to main article

14 of 25




Working on something exciting? Submit your project to Design Curial.

Submit project to DesignCurial



Compelo Ltd Registered Office: John Carpenter House, John Carpenter Street, EC4Y 0AN, England. No: 06339167.Copyright 2019 Compelo. All rights reserved.