StagE cinema inspired by theatrical design

ARTTA Concept Studio design this new cinema in Hong Kong

How were you commissioned?:    
With experience in designing cinema with special theme, we were commissioned to design this new cinema in Hong Kong.


What was the brief from the client and how much were they involved?:     
The client would like to give a brand new cinema experience for the audience and visitors.
How did the brief affect the materials and design choices?:     
We combined the Art Deco style with Contemporary style to give a new design style for the interior design. And we adopted unique craft glass and lots of patterns in the interiors.


How did your previous experience help you with this project?:     
From the previous experience in designing cinema, we learnt how to balance between the security limitation of cinema and aesthetics.


Can you explain the layout of the project:     
The cinema project is composed by 3 main areas box - box office, VIP room and four theaters. The box office is designed as a huge Chandelier to give an artistic and elegant atmosphere. At the back of the box office, customers may sneak peek the VIP room called “BackstagE”, where craft glass and crude wood interior are used as insulation layer, creating a looming effect which triggers customer’s curiosity and ambitions. To provide an exclusive experience, we applied theatrical design concept within the cinema houses. This creates a harmonized and solemn atmosphere to allow audience to indulge in the movie not just as an entertainment but also an artistic activity.


What do you feel were the most unusual design elements of the project?:     
A huge deformed Chandelier as the main feature of the box office, the light cast reflections on the floor and ceiling to diffuse artistic atmosphere throughout the interior. The magnificence and elegance become the attraction and that’s where the focus point stands.


How do you think this project is pushing design forward? What makes it special?:     
In this project, our concept is to combine 20th Century French Art Deco with a Contemporary style in the cinema design, giving a brand new experience to the guests. We believe the fusion of the style make the design special.





Working on something exciting? Submit your project to Design Curial.

Submit project to DesignCurial



Compelo Ltd Registered Office: John Carpenter House, John Carpenter Street, EC4Y 0AN, England. No: 06339167.Copyright 2018 Compelo. All rights reserved.