BBC Media Village

LateralFile™ is the key

Five new buildings by architects Allies and Morrison have joined the original BBC White City to create the new 17-acre BBC Media Village, providing office space for approximately 6,000 people. Set to regenerate the wider urban area, the development provides state-of-the-art broadcast facilities and offices as well as shops, cafes and a post office - open to local residents and BBC staff - centred on a public boulevard.

Integral to the office accommodation is Bisley LateralFile™, providing a coherent and cohesive structure to the office environment. Specified in discussion with DEGW and user groups, one carcase size provides enough drawer, door and flipper combinations to store a wide variety of media. The same carcase is also used with sloping shelves to display publications, as MySpace™ lockers for personal storage and as `post points` with pigeonholes and in/out boxes. Low cabinets with thick seat pads have the dual purpose of storage and seating for impromptu meetings.





Working on something exciting? Submit your project to Design Curial.

Submit project to DesignCurial