Check out the cosy interiors of a garage-turned-house, The Gouse


Award-winning interior architect Marta Nowicka has recently completed her latest project: a three-bedroom house that was built on a 45-square metre plot.


A cosy, unique three-bedroom new build property has recently been completed in Dalston, East London. Named ‘The Gouse’, the property’s name is derived from ‘garage-house’ – it was built on the site of a former dilapidated garage. The plot available for creating the Gouse measured just 45-square metres; it is surrounded by other properties’ back gardens, and faces out onto a road.

The Gouse is the latest home designed by award-winning interior architect Marta Nowicka, and is available to rent on DOM Stay & Live. Founded by Nowicka, DOM Stay & Live is a property rental company that offers individuals the chance to stay in architect-designed properties, and has a collection of the world’s most spectacularly designed homes on its books.

The aim of the Gouse’s design was to maintain the “end of garden character”, while improving the appearance of the street scene. As a result, Nowicka decided to reinstate the original yellow brick wall that had previously been broken up by the garage’s wooden doors. The designer used cedar shingle cladding on the upper exterior of the house, which is reminiscent of a shed-like structure, and blends into the garden landscape that surrounds the property.

Norwicka has managed to create 126 square metres of floor space within the tiny plot, which have been spread over three floors. The Gouse has cosy, bright interiors, and the designer has used materials that echo the original garage structure, such as a herringbone oak floor, throughout the home. Visitors to the Gouse enter the property at street level through a hidden ‘yellow brick door’ in the newly made brick wall.

Throughout the property, Nowicka has used light wells, open-tred stairs and glass landings to circulate natural light through the different spaces. At the front of the house, guests will find a bedroom complete with an en-suite shower that has been decorated with honeycomb-patterned tiles. On the first floor, a living wall with potted green plants creates an ‘indoor-outdoor’ living space, while the master bedroom features a stone clad en-suite shower room with a glazed roof.

In the basement, the open-plan kitchen has been finished with timber veneer. A separate family bathroom can also be found in the basement, as can the dining room, which features a Flos pendant hanging low over an Onsk table. Beside the dining room is another outdoor space; a terrace with an abundance of greenery, cladded in cedar shingles to emphasis the ‘indoor-outdoor’ theme of the Gouse. Bringing the outside in and creating a cosy, light-filled atmosphere, it seems that the peculiar name for this three-bedroom house is only the first of its quirks.

domstayandlive.com





Working on something exciting? Submit your project to Design Curial.

Submit project to DesignCurial



Compelo Ltd Registered Office: John Carpenter House, John Carpenter Street, EC4Y 0AN, England. No: 06339167.Copyright 2019 Compelo. All rights reserved.